0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
10 kg zrelih kajsija
6 kg šećera
5 kesica C vanilin šećera
Kajsije oprati, odstraniti koštice i ređati u šerpu. Ne skidati kožicu, kad se ukuva, neće se ni osetiti…
Opet napominjem da su bile jako meke, da je trebalo samo da ih presečem na četvrtine.
Svaki red kajsija posuti šećerom i tako dok ne utrošimo sav materijal, završiti šećerom… Ostaviti da prenoći.
Sledećeg dana staviti šerpu na jaku vatru i kuvati da se marmelada fino zgusne. Pred kraj dodati C vanilin šećer.
Ugrejati čiste tegle, razliti vruću marmeladu, pa ih „ušuškati“ u ćebad da se natenane hlade do sledećeg dana, kada ih možete odložiti u ostavu.
Kajsije oprati, odstraniti koštice i ređati u šerpu. Ne skidati kožicu, kad se ukuva, neće se ni osetiti…
Opet napominjem da su bile jako meke, da je trebalo samo da ih presečem na četvrtine.
Svaki red kajsija posuti šećerom i tako dok ne utrošimo sav materijal, završiti šećerom… Ostaviti da prenoći.
Sledećeg dana staviti šerpu na jaku vatru i kuvati da se marmelada fino zgusne. Pred kraj dodati C vanilin šećer.
Ugrejati čiste tegle, razliti vruću marmeladu, pa ih „ušuškati“ u ćebad da se natenane hlade do sledećeg dana, kada ih možete odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.