burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Marmelada od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

10 kg zrelih kajsija

6 kg šećera

5 kesica C vanilin šećera

Marmelada od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije oprati, odstraniti koštice i ređati u šerpu. Ne skidati kožicu, kad se ukuva, neće se ni osetiti…

Opet napominjem da su bile jako meke, da je trebalo samo da ih presečem na četvrtine.

Svaki red kajsija posuti šećerom i tako dok ne utrošimo sav materijal, završiti šećerom… Ostaviti da prenoći.

Sledećeg dana staviti šerpu na jaku vatru i kuvati da se marmelada fino zgusne. Pred kraj dodati C vanilin šećer.

Ugrejati čiste tegle, razliti vruću marmeladu, pa ih „ušuškati“ u ćebad da se natenane hlade do sledećeg dana, kada ih možete odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Marmelada od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije oprati, odstraniti koštice i ređati u šerpu. Ne skidati kožicu, kad se ukuva, neće se ni osetiti…

Opet napominjem da su bile jako meke, da je trebalo samo da ih presečem na četvrtine.

Svaki red kajsija posuti šećerom i tako dok ne utrošimo sav materijal, završiti šećerom… Ostaviti da prenoći.

Sledećeg dana staviti šerpu na jaku vatru i kuvati da se marmelada fino zgusne. Pred kraj dodati C vanilin šećer.

Ugrejati čiste tegle, razliti vruću marmeladu, pa ih „ušuškati“ u ćebad da se natenane hlade do sledećeg dana, kada ih možete odložiti u ostavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept