0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5-6 teglica
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5-6 teglica
1 kg kajsija
500 g banana
400 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 kesica C želatina
Kajsije i banane očistiti i izblendirati.
Sipati u dublju šerpu i staviti zajedno sa šećerom i C limuntusom da se kuva 30 minuta od trenutka kada provri, na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.
Za to vreme pripremiti C želatin po uputstvu sa kesice.
Nakon 30 minuta kuvanja dodati pripremljen C želatin i uz neprestano mešanje dokuvati još 5-10 minuta.
Sipati u sterilisane teglice, zatvoriti metalnim poklopcima i okrenuti naopako da odstoje 5-10 minuta, a zatim vratiti u normalan položaj.
Ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti na tamnom mestu.
Kajsije i banane očistiti i izblendirati.
Sipati u dublju šerpu i staviti zajedno sa šećerom i C limuntusom da se kuva 30 minuta od trenutka kada provri, na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.
Za to vreme pripremiti C želatin po uputstvu sa kesice.
Nakon 30 minuta kuvanja dodati pripremljen C želatin i uz neprestano mešanje dokuvati još 5-10 minuta.
Sipati u sterilisane teglice, zatvoriti metalnim poklopcima i okrenuti naopako da odstoje 5-10 minuta, a zatim vratiti u normalan položaj.
Ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti na tamnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.