burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeKomplikovano

Kuvani paradajz sok

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Komplikovano

Sastojci

oko 30 kg paradajza

5 kašika soli

5 kašika šećera

1 kesica C Konzervansa

1 veza lišća celera

1 veza lišća peršuna

Kuvani paradajz sok

Koraci pripreme

Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva.

Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše.

Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kuvani paradajz sok

Koraci pripreme

Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva.

Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše.

Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept