burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5 tegli

Kompot od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5 tegli

Sastojci

750 g šećera

3 l vode

1 C limuntus

višnje

Kompot od višanja

Koraci pripreme

Cele višnje sa košticama dobro oprati i redjati u tegle do pola.

Vodu i šećer prokuvati i dodati C limuntus.

Ostaviti da se ohladi.

Prohlađenim sirupom naliti u tegle sa višnjama i doro zatvoriti poklopcem.

Pasterizovati tegla.

Pasterizovanje:
U malo širu šerpu sipati vode do pola, na dno staviti krpu i poredjati zatvorene tegle sa višnjama. Postepeno zagrevati vodu i kada počne da vri ostaviti još 10 minuta pa isključiti ringlu. Ostaviti da se tegle ohlade tako u vodi.

Naši proizvodi

Kompot od višanja

Koraci pripreme

Cele višnje sa košticama dobro oprati i redjati u tegle do pola.

Vodu i šećer prokuvati i dodati C limuntus.

Ostaviti da se ohladi.

Prohlađenim sirupom naliti u tegle sa višnjama i doro zatvoriti poklopcem.

Pasterizovati tegla.

Pasterizovanje:
U malo širu šerpu sipati vode do pola, na dno staviti krpu i poredjati zatvorene tegle sa višnjama. Postepeno zagrevati vodu i kada počne da vri ostaviti još 10 minuta pa isključiti ringlu. Ostaviti da se tegle ohlade tako u vodi.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept