0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
4 kg trešanja bez koštica
2 l vode
500 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 kesica C konzervansa
Trešnje operite i očistite od koštica pa stavljate u tegle za zimnicu.
Vodu i šećer zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte C limuntus i cC konzervans.
Vrelu vodu prelijte preko trešanja, zatvorite tegle limenim poklopcem i posložite ih u dublji lonac kojem ste dno i rubove prekrili starim kuhinjskim krpama.
Krpe provucite i između tegli da ne lupkaju jedna o drugu dok se kuvaju.
Kompot od trešanja kuvajte dok voda u teglama ne provri.
Kuvani kompot ostavite neka se ohladi u loncu, a zatim posušite tegle kompota i spremite ga na hladno i tamno mesto.
Trešnje operite i očistite od koštica pa stavljate u tegle za zimnicu.
Vodu i šećer zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte C limuntus i cC konzervans.
Vrelu vodu prelijte preko trešanja, zatvorite tegle limenim poklopcem i posložite ih u dublji lonac kojem ste dno i rubove prekrili starim kuhinjskim krpama.
Krpe provucite i između tegli da ne lupkaju jedna o drugu dok se kuvaju.
Kompot od trešanja kuvajte dok voda u teglama ne provri.
Kuvani kompot ostavite neka se ohladi u loncu, a zatim posušite tegle kompota i spremite ga na hladno i tamno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.