burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Kompot od trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

4 kg trešanja bez koštica

2 l vode

500 g šećera

1 kesica C limuntusa

1 kesica C konzervansa

Kompot od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje operite i očistite od koštica pa stavljate u tegle za zimnicu.

Vodu i šećer zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte C limuntus i cC konzervans.

Vrelu vodu prelijte preko trešanja, zatvorite tegle limenim poklopcem i posložite ih u dublji lonac kojem ste dno i rubove prekrili starim kuhinjskim krpama.

Krpe provucite i između tegli da ne lupkaju jedna o drugu dok se kuvaju.

Kompot od trešanja kuvajte dok voda u teglama ne provri.

Kuvani kompot ostavite neka se ohladi u loncu, a zatim posušite tegle kompota i spremite ga na hladno i tamno mesto.

Naši proizvodi

Kompot od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje operite i očistite od koštica pa stavljate u tegle za zimnicu.

Vodu i šećer zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte C limuntus i cC konzervans.

Vrelu vodu prelijte preko trešanja, zatvorite tegle limenim poklopcem i posložite ih u dublji lonac kojem ste dno i rubove prekrili starim kuhinjskim krpama.

Krpe provucite i između tegli da ne lupkaju jedna o drugu dok se kuvaju.

Kompot od trešanja kuvajte dok voda u teglama ne provri.

Kuvani kompot ostavite neka se ohladi u loncu, a zatim posušite tegle kompota i spremite ga na hladno i tamno mesto.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept