1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
4
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
4
Lako, brzo i ukusno !
Dobro oprati šljive pa ih ostaviti u rastvoru soda bikarbone oko pola sata.
Zatim ih isprati vrelom vodom.
Šljive seći popreko i vaditi koštice ( uvrtanjem).Odmah ih ređati u tegle
U pola litra vode prokuvati šećer i vrelim sirupom lagano prelivati šljive u teglama.
Napuniti tegle do vrha.
Zatvoriti poklopcima , pa pasterizovati u šerpi na 100 stepeni ,ili u rerni na 90stepeni oko sat vremena.
Lako, brzo i ukusno !
Dobro oprati šljive pa ih ostaviti u rastvoru soda bikarbone oko pola sata.
Zatim ih isprati vrelom vodom.
Šljive seći popreko i vaditi koštice ( uvrtanjem).Odmah ih ređati u tegle
U pola litra vode prokuvati šećer i vrelim sirupom lagano prelivati šljive u teglama.
Napuniti tegle do vrha.
Zatvoriti poklopcima , pa pasterizovati u šerpi na 100 stepeni ,ili u rerni na 90stepeni oko sat vremena.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.