0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
4-5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
4-5
2 kg krušaka
750 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 C vanilin šećer
Oprane i oljušćene kruške isečene na komade spustiti u sirup skuvan od šećera, C limuntusa, C vanilin šećera i 1,5 litre vode.
Kuvati 5 minuta, zatim izvaditi rešetkastom kašikom i poređati u tegle.
Sirup pustiti da vri još minut-dva, pa njime preliti kruške u teglama do vrha.
Tegle zatvoriti odgovarajućim poklopcima i poređati u šerpu na čije smo dno stavili kuhinjsku krpu.
Tegle ne smeju da se dodiruju pa između njih zašuškati nekoliko krpa.
Pored tegli sipati toplu vodu na visinu do dva santimetra od gornje ivice tegli.
Voda u šerpi ne sme da vri već da struji tridesetak minuta.
Tegle ostaviti u šerpi dok se ne ohlade.
Oprane i oljušćene kruške isečene na komade spustiti u sirup skuvan od šećera, C limuntusa, C vanilin šećera i 1,5 litre vode.
Kuvati 5 minuta, zatim izvaditi rešetkastom kašikom i poređati u tegle.
Sirup pustiti da vri još minut-dva, pa njime preliti kruške u teglama do vrha.
Tegle zatvoriti odgovarajućim poklopcima i poređati u šerpu na čije smo dno stavili kuhinjsku krpu.
Tegle ne smeju da se dodiruju pa između njih zašuškati nekoliko krpa.
Pored tegli sipati toplu vodu na visinu do dva santimetra od gornje ivice tegli.
Voda u šerpi ne sme da vri već da struji tridesetak minuta.
Tegle ostaviti u šerpi dok se ne ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.