0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
zavisi od količine kajsija
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
zavisi od količine kajsija
kajsije po potrebi
3-4 kasike šećera
C konzervans
voda
Kajsije prepoloviti, očistiti i ređati u tegle.
Preko kajsija sipati 3-4 kasike šećera, posuti C konzervans i naliti vodom.
U širu i dublju serpu staviti na dno kuhinjsku krpu, poređati zatvorene tegle i sipati vodu u šerpu do zatvarača tegle, može i malo manje da bi lakše izvadili teglu.
Staviti na šporet da se kuva. Kada provri kuvati 10-tak minuta.
Skloniti sa vatre izvaditi tegle i umotati u ćebe da se postepeno hlade.
Ostaviti da odstoji bar 24h, a onda odložiti u špajz i čekati zimu.
Kajsije prepoloviti, očistiti i ređati u tegle.
Preko kajsija sipati 3-4 kasike šećera, posuti C konzervans i naliti vodom.
U širu i dublju serpu staviti na dno kuhinjsku krpu, poređati zatvorene tegle i sipati vodu u šerpu do zatvarača tegle, može i malo manje da bi lakše izvadili teglu.
Staviti na šporet da se kuva. Kada provri kuvati 10-tak minuta.
Skloniti sa vatre izvaditi tegle i umotati u ćebe da se postepeno hlade.
Ostaviti da odstoji bar 24h, a onda odložiti u špajz i čekati zimu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.