burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kompot od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

po potrebi kg zdravih i čvrstih jagoda

po potrebi tegle od 720 gr

po 5 kašika šećera na svaku teglu

1 kesica C Limuntus

1 kesica C Vanilin šećer

Kompot od jagoda

Obzirom da sam imala dosta jagoda koje sam koristila za zamrzivač, džem i sok, želela sam da od njih napravim i kompot i, verujte da sam oduševljena kako je dobar. Jagode ostaju potpuno cele i kao takve mogu se tokom zime koristiti za torte i druge poslastice a naravno i za jelo...

Koraci pripreme

Priprema:

Jagode pažljivo operite nad mlazom hladne vode i stavljajte ih u đerđiv. Tegle dobro operite i sterilišite desetak minuta u zagrejanoj rerni na 100 st. pa ih izvadite iz rerne.
Svaku teglu napunite jagodama, kojima se skinuli drške pa u svaku teglu dodajte šećer, po 2 kašićice vanilie, po 1/4 kašičice limuntus a zatim ih napunite hladnom vodom. Dobro ih zatvorite čistim original poklopcima.
U veći dublji sud stavite čistu krpu pa poređajte tegle sa jagodama. Nalijte vodu da doseže skoro do grlića tegli i stavite da se kuva. Kada voda proključa, smanjite temperaturu na 150 st. i kuvajte još desetak minuta pa isključite. Ostavite tegle u sudu dok se potpuno ne ohlade a zatim ih izvadite, obrišite i ostavite u ostavu.

Naši proizvodi

Kompot od jagoda

Obzirom da sam imala dosta jagoda koje sam koristila za zamrzivač, džem i sok, želela sam da od njih napravim i kompot i, verujte da sam oduševljena kako je dobar. Jagode ostaju potpuno cele i kao takve mogu se tokom zime koristiti za torte i druge poslastice a naravno i za jelo...

Koraci pripreme

Priprema:

Jagode pažljivo operite nad mlazom hladne vode i stavljajte ih u đerđiv. Tegle dobro operite i sterilišite desetak minuta u zagrejanoj rerni na 100 st. pa ih izvadite iz rerne.
Svaku teglu napunite jagodama, kojima se skinuli drške pa u svaku teglu dodajte šećer, po 2 kašićice vanilie, po 1/4 kašičice limuntus a zatim ih napunite hladnom vodom. Dobro ih zatvorite čistim original poklopcima.
U veći dublji sud stavite čistu krpu pa poređajte tegle sa jagodama. Nalijte vodu da doseže skoro do grlića tegli i stavite da se kuva. Kada voda proključa, smanjite temperaturu na 150 st. i kuvajte još desetak minuta pa isključite. Ostavite tegle u sudu dok se potpuno ne ohlade a zatim ih izvadite, obrišite i ostavite u ostavu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept