0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
po potrebi kg zdravih i čvrstih jagoda
po potrebi tegle od 720 gr
po 5 kašika šećera na svaku teglu
Obzirom da sam imala dosta jagoda koje sam koristila za zamrzivač, džem i sok, želela sam da od njih napravim i kompot i, verujte da sam oduševljena kako je dobar. Jagode ostaju potpuno cele i kao takve mogu se tokom zime koristiti za torte i druge poslastice a naravno i za jelo...
Jagode pažljivo operite nad mlazom hladne vode i stavljajte ih u đerđiv. Tegle dobro operite i sterilišite desetak minuta u zagrejanoj rerni na 100 st. pa ih izvadite iz rerne.
Svaku teglu napunite jagodama, kojima se skinuli drške pa u svaku teglu dodajte šećer, po 2 kašićice vanilie, po 1/4 kašičice limuntus a zatim ih napunite hladnom vodom. Dobro ih zatvorite čistim original poklopcima.
U veći dublji sud stavite čistu krpu pa poređajte tegle sa jagodama. Nalijte vodu da doseže skoro do grlića tegli i stavite da se kuva. Kada voda proključa, smanjite temperaturu na 150 st. i kuvajte još desetak minuta pa isključite. Ostavite tegle u sudu dok se potpuno ne ohlade a zatim ih izvadite, obrišite i ostavite u ostavu.
Obzirom da sam imala dosta jagoda koje sam koristila za zamrzivač, džem i sok, želela sam da od njih napravim i kompot i, verujte da sam oduševljena kako je dobar. Jagode ostaju potpuno cele i kao takve mogu se tokom zime koristiti za torte i druge poslastice a naravno i za jelo...
Jagode pažljivo operite nad mlazom hladne vode i stavljajte ih u đerđiv. Tegle dobro operite i sterilišite desetak minuta u zagrejanoj rerni na 100 st. pa ih izvadite iz rerne.
Svaku teglu napunite jagodama, kojima se skinuli drške pa u svaku teglu dodajte šećer, po 2 kašićice vanilie, po 1/4 kašičice limuntus a zatim ih napunite hladnom vodom. Dobro ih zatvorite čistim original poklopcima.
U veći dublji sud stavite čistu krpu pa poređajte tegle sa jagodama. Nalijte vodu da doseže skoro do grlića tegli i stavite da se kuva. Kada voda proključa, smanjite temperaturu na 150 st. i kuvajte još desetak minuta pa isključite. Ostavite tegle u sudu dok se potpuno ne ohlade a zatim ih izvadite, obrišite i ostavite u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.