burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kompot od grožđa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

2 kg beloga grožđa

600 ml vode

500 g šećera

2 kašičice mlevenog muskantnog oraščića

1 kesica C konzervansa

Kompot od grožđa

Koraci pripreme

Prvo bobice grožđa skinuti sa peteljke, dobro oprati i staviti na rešetku da se ocede.

Potom ih složiti u tegle koje su predhodno dobro oprane i osušene.

U odgovarajuću posudu sipati vodu,dodati šećer, mleveni muskantni oraščić i C konzervans. Kuvati oko 10 minuta.

Sirup ne sme da bude gust. Ohladiti ga. Potpuno hladnim sirupom naliti bobice i dobro zatvoriti.

U duboku posudu na dnu staviti krpu, na nju poređati tegle, iliti vodu malo ispod zatvarača i staviti da se kuva.

Kada voda počne da ključa odmah isključiti ringlu i ostaviti da se voda potpuno ohladi.

Tada izvaditi tegle i odložiti na hladno i tamno mesto.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kompot od grožđa

Koraci pripreme

Prvo bobice grožđa skinuti sa peteljke, dobro oprati i staviti na rešetku da se ocede.

Potom ih složiti u tegle koje su predhodno dobro oprane i osušene.

U odgovarajuću posudu sipati vodu,dodati šećer, mleveni muskantni oraščić i C konzervans. Kuvati oko 10 minuta.

Sirup ne sme da bude gust. Ohladiti ga. Potpuno hladnim sirupom naliti bobice i dobro zatvoriti.

U duboku posudu na dnu staviti krpu, na nju poređati tegle, iliti vodu malo ispod zatvarača i staviti da se kuva.

Kada voda počne da ključa odmah isključiti ringlu i ostaviti da se voda potpuno ohladi.

Tada izvaditi tegle i odložiti na hladno i tamno mesto.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept