burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Kompot od dunja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

3 kg dunja

3 l vode

750 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

Kompot od dunja

Koraci pripreme

Dunje dobro operite i po želju ih ogulite. Ja to ne radim jer su dunje sa mog drveta iz prirode, pa znam da nisu prskane nekim od sredstava za biljke.

Naseckajte ih na kockaste komadiće srednje veličine. Nakon toga tegle napunite dunjama.

Za to vreme zagrejte vodu sa šećerom i kada provri dodajte C vanilin šećer.

Nakon toga tegle sa kockicama dunja napunite ovim sokom od šećera i vanilin šećera i dobro ih zatvorite.

Sve tegle moraju biti zatvorene odgovarajućim poklopcima koji dihtuju.

U dubokom loncu poredjajte tegle, i sipajte mlaku vodu, jer je u teglama topao kompot, da vam tegle ne puknu.

Voda treba da bude do visine poklopca svake tegle. Lagano zagrejte vodu do strujanja, nemojte dozvoliti da vri.

Sklonite kompot sa ringle i ostavite da prenoći u ovoj vodi. Sutradan izvadite tegle, obrišite ih i poređajte u špajz.

Naši proizvodi

Kompot od dunja

Koraci pripreme

Dunje dobro operite i po želju ih ogulite. Ja to ne radim jer su dunje sa mog drveta iz prirode, pa znam da nisu prskane nekim od sredstava za biljke.

Naseckajte ih na kockaste komadiće srednje veličine. Nakon toga tegle napunite dunjama.

Za to vreme zagrejte vodu sa šećerom i kada provri dodajte C vanilin šećer.

Nakon toga tegle sa kockicama dunja napunite ovim sokom od šećera i vanilin šećera i dobro ih zatvorite.

Sve tegle moraju biti zatvorene odgovarajućim poklopcima koji dihtuju.

U dubokom loncu poredjajte tegle, i sipajte mlaku vodu, jer je u teglama topao kompot, da vam tegle ne puknu.

Voda treba da bude do visine poklopca svake tegle. Lagano zagrejte vodu do strujanja, nemojte dozvoliti da vri.

Sklonite kompot sa ringle i ostavite da prenoći u ovoj vodi. Sutradan izvadite tegle, obrišite ih i poređajte u špajz.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept