burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Kompot od dunja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

po potrebi zrele dunje

po 5 kašika šećera na svaku teglu

1 kesica C limuntusa (ili po potrebi)

2 kesice C vanilin šećera (ili po potrebi)

po potrebi vode

po potrebi tegle od 720 g

Kompot od dunja

Koraci pripreme

Dunje najpre obrišite čistom krpom, a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera.

Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.

Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja.

U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera, 1/3 kašičice limuntusa i kašičicu vanilin šećera pa ih nalijte hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.

U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca.

Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min.

Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.

Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.

Naši proizvodi

Kompot od dunja

Koraci pripreme

Dunje najpre obrišite čistom krpom, a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera.

Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.

Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja.

U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera, 1/3 kašičice limuntusa i kašičicu vanilin šećera pa ih nalijte hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.

U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca.

Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min.

Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.

Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept