0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
po potrebi zrele dunje
po 5 kašika šećera na svaku teglu
1 kesica C limuntusa (ili po potrebi)
2 kesice C vanilin šećera (ili po potrebi)
po potrebi vode
po potrebi tegle od 720 g
Dunje najpre obrišite čistom krpom, a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera.
Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.
Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja.
U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera, 1/3 kašičice limuntusa i kašičicu vanilin šećera pa ih nalijte hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.
U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca.
Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min.
Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.
Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.
Dunje najpre obrišite čistom krpom, a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera.
Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.
Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja.
U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera, 1/3 kašičice limuntusa i kašičicu vanilin šećera pa ih nalijte hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.
U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca.
Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min.
Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.
Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.