burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija5

Kompot od divlje kruške

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
5

Sastojci

Sastojci:

2 kg divljih krušaka

3 kašika šećera

1 kašika "C" vanilin šećera, u svaku teglu

Kompot od divlje kruške

Kompot je voće ukuvano u sirupu od vode i šećera ili u sopstvenom soku. Priprema se s malim dodatkom šećera, pa je zato potrebna pasterizacija. Ko jednom proba ovaj kompot uvek će pamtiti aromu i ukus kruške. I u hladnoj zimi i u letnjim vrućinama kompot od divlje kruške uvek će vam podići raspoloženje.

Koraci pripreme

Postupak pripreme:

U tegle (od 800gr - 1kg)naređati kruškice i svaku naliti vodom do vrha.
Kruškice za kompot ne smeju biti prezrele, već čvrste i zrele.
Zatim tu vodu izručiti u šerpu.
Na jednu teglu voća staviti 3-4 kašike šećera(ja uvek stavljam samo 3) i po jednu kašiku "C" vanilin šećera, pa staviti da provri.
Količina šećera zavisi od slatkoće voća od koga se spravlja kompot, ali i od ukusa.
Zatim rastvor ostaviti da se ohladi, a zatim sipati u tegle.


Pasterizacija:
Tegle zatvoriti i staviti u dublji lonac na čije dno je stavljena krpa, preliti ih vodom otprilike do poklopca.
Kada voda proključa, kuvati još 7-10minuta..
Vruće tegle dobro ušuškati i ostaviti da prenoće.

Kompot od divlje kruške

Kompot je voće ukuvano u sirupu od vode i šećera ili u sopstvenom soku. Priprema se s malim dodatkom šećera, pa je zato potrebna pasterizacija. Ko jednom proba ovaj kompot uvek će pamtiti aromu i ukus kruške. I u hladnoj zimi i u letnjim vrućinama kompot od divlje kruške uvek će vam podići raspoloženje.

Koraci pripreme

Postupak pripreme:

U tegle (od 800gr - 1kg)naređati kruškice i svaku naliti vodom do vrha.
Kruškice za kompot ne smeju biti prezrele, već čvrste i zrele.
Zatim tu vodu izručiti u šerpu.
Na jednu teglu voća staviti 3-4 kašike šećera(ja uvek stavljam samo 3) i po jednu kašiku "C" vanilin šećera, pa staviti da provri.
Količina šećera zavisi od slatkoće voća od koga se spravlja kompot, ali i od ukusa.
Zatim rastvor ostaviti da se ohladi, a zatim sipati u tegle.


Pasterizacija:
Tegle zatvoriti i staviti u dublji lonac na čije dno je stavljena krpa, preliti ih vodom otprilike do poklopca.
Kada voda proključa, kuvati još 7-10minuta..
Vruće tegle dobro ušuškati i ostaviti da prenoće.

Autor

Nenica22
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept