0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
5 kg običnih dinja
2 veće pomorandže
1 limun
1,2 kg šećera
2 C vanilin šećera
1/2 - 1 kašičica đumbira u prahu
Dinju očistiti od kore i semenki, da bude 5 kg voća. Naseći na kocke.
Pomorandže oguliti i samleti. Dodati ih dinjama.
Ređati u šerpu red voća, red šećera i ostaviti bar dva sata.
Staviti šerpu na vatru i kuvati. Povremeno skidati penu.
Pred kraj kuvanja, 20-tak minuta, staviti u džem limun narezan na kolutove, C vanilin šećer i đumbir.
Kuvati do željene gustine.
Naliti džem u tople tegle, povezati i utopliti do narednog dana.
Posle toga ih odložiti na tamno i hladno mesto.
Dinju očistiti od kore i semenki, da bude 5 kg voća. Naseći na kocke.
Pomorandže oguliti i samleti. Dodati ih dinjama.
Ređati u šerpu red voća, red šećera i ostaviti bar dva sata.
Staviti šerpu na vatru i kuvati. Povremeno skidati penu.
Pred kraj kuvanja, 20-tak minuta, staviti u džem limun narezan na kolutove, C vanilin šećer i đumbir.
Kuvati do željene gustine.
Naliti džem u tople tegle, povezati i utopliti do narednog dana.
Posle toga ih odložiti na tamno i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.