0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
3 kg kajsija
po ukusu šećer
5 kesica "C" vanilin šećera
1 kašika "C" limontusa
Domaći kašasti sok izuzetnog ukusa i vrlo jednostavan za pripremu. Možete ga praviti bez preciznih mera, prema svom ukusu
Postupak pripreme:
Kajsije oprati, preseći na pola, ukloniti košticu, staviti u lonac I kuvati dok ne omekšaju (oko pola sata).
Izvaditi i ispasirati štapnim mikserom pa tako ispasirane, zatim ponvo vratiti u tečnost u kojoj su se kuvale.
Ukoliko je smesa gusta razrediti je (do željene gustine) dolivanjem hladne vode.
Dodati malo “C” limontusa, 5 kesica "C" vanilin šećera i dodati mu još šećera a po ukusu.
Domaći kašasti sok izuzetnog ukusa i vrlo jednostavan za pripremu. Možete ga praviti bez preciznih mera, prema svom ukusu
Postupak pripreme:
Kajsije oprati, preseći na pola, ukloniti košticu, staviti u lonac I kuvati dok ne omekšaju (oko pola sata).
Izvaditi i ispasirati štapnim mikserom pa tako ispasirane, zatim ponvo vratiti u tečnost u kojoj su se kuvale.
Ukoliko je smesa gusta razrediti je (do željene gustine) dolivanjem hladne vode.
Dodati malo “C” limontusa, 5 kesica "C" vanilin šećera i dodati mu još šećera a po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.