0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
5 kg kajsija
500 g šećera
1/2 kesice C limuntusa
1 C vanilin šećer
Kajsije dobro operite pa im izvadite koštice.
Sameljite ih na mašini za meso sa gustom rešetkom ili izblendirajte.
Ukoliko ostane sitnih komadića procedite kroz cediljku.
Stavite u odgovarajuću posudu i kuvajte desetak minuta pa dodajte šečer i vanilu.
Nastavite da kuvate još desetak minuta. Tokom kuvanja će se pojavljivati pena i nju obavezno skidajte.
Na kraju dodajte limuntus i sipajte vruć sok u dobro oprane i sterilisane vruće flaše.
Dobro ih zatvorite original zatvaračima, "ušuškajte" pa ostavite da se tako potpuno ohlade.
Tek tada ih smestite u ostavu.
Kajsije dobro operite pa im izvadite koštice.
Sameljite ih na mašini za meso sa gustom rešetkom ili izblendirajte.
Ukoliko ostane sitnih komadića procedite kroz cediljku.
Stavite u odgovarajuću posudu i kuvajte desetak minuta pa dodajte šečer i vanilu.
Nastavite da kuvate još desetak minuta. Tokom kuvanja će se pojavljivati pena i nju obavezno skidajte.
Na kraju dodajte limuntus i sipajte vruć sok u dobro oprane i sterilisane vruće flaše.
Dobro ih zatvorite original zatvaračima, "ušuškajte" pa ostavite da se tako potpuno ohlade.
Tek tada ih smestite u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.