burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Grožđe u tegli

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Potrebno je:

1 kg belog grožđa

0,5 kg crnog grožđa

1 komad limuna

3-6 kašika šećera

1 kesica C Soda bikarbona

Grožđe u tegli

Veoma lako se sprema, a zimi dobro dođe!

Koraci pripreme

Korak 1

Odabrati grožđe sa čvršćim zrnima.
Dobro ga oprati u nekoliko voda.
Kod pranja grožđa staviti soda bikarbonu u predzadnju vodu, pa zatim dobro isprati.
Limun malo potopiti u toplu vodu i dobro oprati.

Korak 2

Poskidati zrna sa peteljki i voditi računa da se u teglu stavljaju samo cela čvrsta zrna.
Limun iseći na kriške

Korak 3

U teglu sipati zrna ili u jednoj boji ili šareno i dodati po krišku ili dve limuna.

Korak 4

Po vrhu svaka tegle sipati po punu kašiku šećera i naliti hladnom prethodno prokuvanom vodom.
Zatvoriti tegle i malo ih promućkati da se šećer rasporedi.
Pasterizovati ili u šerpi 20 minuta na 100 stepeni , ili u rerni oko 1,5sat na 90 stepeni.

Naši proizvodi

Grožđe u tegli

Veoma lako se sprema, a zimi dobro dođe!

Koraci pripreme

Korak 1

Odabrati grožđe sa čvršćim zrnima.
Dobro ga oprati u nekoliko voda.
Kod pranja grožđa staviti soda bikarbonu u predzadnju vodu, pa zatim dobro isprati.
Limun malo potopiti u toplu vodu i dobro oprati.

Korak 2

Poskidati zrna sa peteljki i voditi računa da se u teglu stavljaju samo cela čvrsta zrna.
Limun iseći na kriške

Korak 3

U teglu sipati zrna ili u jednoj boji ili šareno i dodati po krišku ili dve limuna.

Korak 4

Po vrhu svaka tegle sipati po punu kašiku šećera i naliti hladnom prethodno prokuvanom vodom.
Zatvoriti tegle i malo ih promućkati da se šećer rasporedi.
Pasterizovati ili u šerpi 20 minuta na 100 stepeni , ili u rerni oko 1,5sat na 90 stepeni.

Autor

Tijana Vodoplav
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept