1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
1 kg belog grožđa
0,5 kg crnog grožđa
1 komad limuna
3-6 kašika šećera
Veoma lako se sprema, a zimi dobro dođe!
Odabrati grožđe sa čvršćim zrnima.
Dobro ga oprati u nekoliko voda.
Kod pranja grožđa staviti soda bikarbonu u predzadnju vodu, pa zatim dobro isprati.
Limun malo potopiti u toplu vodu i dobro oprati.
Poskidati zrna sa peteljki i voditi računa da se u teglu stavljaju samo cela čvrsta zrna.
Limun iseći na kriške
U teglu sipati zrna ili u jednoj boji ili šareno i dodati po krišku ili dve limuna.
Po vrhu svaka tegle sipati po punu kašiku šećera i naliti hladnom prethodno prokuvanom vodom.
Zatvoriti tegle i malo ih promućkati da se šećer rasporedi.
Pasterizovati ili u šerpi 20 minuta na 100 stepeni , ili u rerni oko 1,5sat na 90 stepeni.
Veoma lako se sprema, a zimi dobro dođe!
Odabrati grožđe sa čvršćim zrnima.
Dobro ga oprati u nekoliko voda.
Kod pranja grožđa staviti soda bikarbonu u predzadnju vodu, pa zatim dobro isprati.
Limun malo potopiti u toplu vodu i dobro oprati.
Poskidati zrna sa peteljki i voditi računa da se u teglu stavljaju samo cela čvrsta zrna.
Limun iseći na kriške
U teglu sipati zrna ili u jednoj boji ili šareno i dodati po krišku ili dve limuna.
Po vrhu svaka tegle sipati po punu kašiku šećera i naliti hladnom prethodno prokuvanom vodom.
Zatvoriti tegle i malo ih promućkati da se šećer rasporedi.
Pasterizovati ili u šerpi 20 minuta na 100 stepeni , ili u rerni oko 1,5sat na 90 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.