0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
1 kg jagoda
500 g šećera
1 C vanilin šećer
6 cvetova zove
malo C konzervansa
Jagode oprati, osušiti i povaditi im peteljke.
Zatim ih staviti u veliku i široku šerpu, posuti šećer i C vanilin šećer preko njih i kuvati (mogu se ostaviti da prenoće pa ih onda kuvati).
Čim provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 15-20 minuta. Na tacnu staviti malo i ostaviti da se prohladi, videti gustinu, ne treba da bude redak i da se razliva, ali paziti i da se ne zgusne preterano jer će se kasnije ušećeriti.
Kad je gotov, skinuti ga sa vatre i tada dodati cvetiće zove i C konzervans.
Sipati vreli džem u tegle i zatvoriti poklopcem, dobro umotati i ostaviti da se ohladi.
Jagode oprati, osušiti i povaditi im peteljke.
Zatim ih staviti u veliku i široku šerpu, posuti šećer i C vanilin šećer preko njih i kuvati (mogu se ostaviti da prenoće pa ih onda kuvati).
Čim provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 15-20 minuta. Na tacnu staviti malo i ostaviti da se prohladi, videti gustinu, ne treba da bude redak i da se razliva, ali paziti i da se ne zgusne preterano jer će se kasnije ušećeriti.
Kad je gotov, skinuti ga sa vatre i tada dodati cvetiće zove i C konzervans.
Sipati vreli džem u tegle i zatvoriti poklopcem, dobro umotati i ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.