0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
3 tegle
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 tegle
3 kg višnje očišćene
2 kg šećera
2 kesice C vanilin šećera
Na 3 kg očišćenih višnji staviti 2 kg šećera i da prenoći.
Sutradan kuvati na tihoj vatri skidati penu.
Posle sat vremena štapnim mikserom izblendati,dodati C vanilin šećer i kuvati na slabijoj vatri oko 1h i skidati penu.
Štapnim mikserom izpasirati, pripremiti tegle vruće, staviti šećer i naliti u tegle.
Zatvoriti, okrenuti naopako i čuvati na toplom dok se ne ohladi.
Na 3 kg očišćenih višnji staviti 2 kg šećera i da prenoći.
Sutradan kuvati na tihoj vatri skidati penu.
Posle sat vremena štapnim mikserom izblendati,dodati C vanilin šećer i kuvati na slabijoj vatri oko 1h i skidati penu.
Štapnim mikserom izpasirati, pripremiti tegle vruće, staviti šećer i naliti u tegle.
Zatvoriti, okrenuti naopako i čuvati na toplom dok se ne ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.