0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
3-4 kg očišćenih trešanja
1 kg šećera
1 kesica C limuntusa
1/2 kesice C konzervansa
Trešnje dobro oprati i očistiti od peteljki i koštica.
Od njih štapnim mikserom ili blenderom napraviti kašu.
Staviti u dublju šerpu i kuvati na umerenoj vatri uz često mešanje.
Nakon što se džem dobro ukuva, a višak tečnosti ispari, dodati mu šećer, C limuntus i malo C konzervansa i još kratko kuvati.
Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe.
Vreo džem sipati u hladne sterilisane tegle i okrenuti svaku teglu naopačke (da stoji na poklopcu).
Tako ih držati sve dok se sasvim ne ohlade (može u toku noći, a može i tokom 24 časa).
Odložiti na suvo i hladno mesto i koristiti po potrebi.
Trešnje dobro oprati i očistiti od peteljki i koštica.
Od njih štapnim mikserom ili blenderom napraviti kašu.
Staviti u dublju šerpu i kuvati na umerenoj vatri uz često mešanje.
Nakon što se džem dobro ukuva, a višak tečnosti ispari, dodati mu šećer, C limuntus i malo C konzervansa i još kratko kuvati.
Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe.
Vreo džem sipati u hladne sterilisane tegle i okrenuti svaku teglu naopačke (da stoji na poklopcu).
Tako ih držati sve dok se sasvim ne ohlade (može u toku noći, a može i tokom 24 časa).
Odložiti na suvo i hladno mesto i koristiti po potrebi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.