0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
1 tegla
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
1 tegla
1300 g očišćenih smokvi
100 g šećera
Predivan džem sa komadima smokvi uz jednostavnu i laku pripremu, bez stajanja pored šporeta i dugotrajnog mešanja!
Smokve operite, odsecite im peteljku, a zatim presecite na četiri dela i ubacite u kesu.
Dodajte šećer, vežite kesu i lagano protresite, da se šećer izmeša sa smokvama.
Kesu izbockajte čačkalicom na nekoliko mesta da može da izlazi vazduh i pecite na 180 stepeni 135 minuta.
Kesu isecite na jednom ćošku, sipajte džem u čistu teglu, odmah dobro zatvorite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider.
Ovo je mera za jednu teglu, ali možete peći istovremeno u velikom plehu dve kese, kao što i ja radim.
Predivan džem sa komadima smokvi uz jednostavnu i laku pripremu, bez stajanja pored šporeta i dugotrajnog mešanja!
Smokve operite, odsecite im peteljku, a zatim presecite na četiri dela i ubacite u kesu.
Dodajte šećer, vežite kesu i lagano protresite, da se šećer izmeša sa smokvama.
Kesu izbockajte čačkalicom na nekoliko mesta da može da izlazi vazduh i pecite na 180 stepeni 135 minuta.
Kesu isecite na jednom ćošku, sipajte džem u čistu teglu, odmah dobro zatvorite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider.
Ovo je mera za jednu teglu, ali možete peći istovremeno u velikom plehu dve kese, kao što i ja radim.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.