burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija1 tegla

Džem od smokvi iz kese za pečenje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
1 tegla

Sastojci

Potrebno:

1300 g očišćenih smokvi

100 g šećera

Džem od smokvi iz kese za pečenje

Predivan džem sa komadima smokvi uz jednostavnu i laku pripremu, bez stajanja pored šporeta i dugotrajnog mešanja!

Koraci pripreme

Priprema smokvi

Smokve operite, odsecite im peteljku, a zatim presecite na četiri dela i ubacite u kesu.

Priprema

Dodajte šećer, vežite kesu i lagano protresite, da se šećer izmeša sa smokvama.

Pečenje

Kesu izbockajte čačkalicom na nekoliko mesta da može da izlazi vazduh i pecite na 180 stepeni 135 minuta.

Finalni postupak

Kesu isecite na jednom ćošku, sipajte džem u čistu teglu, odmah dobro zatvorite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider.

Savet

Ovo je mera za jednu teglu, ali možete peći istovremeno u velikom plehu dve kese, kao što i ja radim.

Džem od smokvi iz kese za pečenje

Predivan džem sa komadima smokvi uz jednostavnu i laku pripremu, bez stajanja pored šporeta i dugotrajnog mešanja!

Koraci pripreme

Priprema smokvi

Smokve operite, odsecite im peteljku, a zatim presecite na četiri dela i ubacite u kesu.

Priprema

Dodajte šećer, vežite kesu i lagano protresite, da se šećer izmeša sa smokvama.

Pečenje

Kesu izbockajte čačkalicom na nekoliko mesta da može da izlazi vazduh i pecite na 180 stepeni 135 minuta.

Finalni postupak

Kesu isecite na jednom ćošku, sipajte džem u čistu teglu, odmah dobro zatvorite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider.

Savet

Ovo je mera za jednu teglu, ali možete peći istovremeno u velikom plehu dve kese, kao što i ja radim.

Autor

Marijana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept