burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Džem od smokava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

5 kg smokava (očišćenih)

2 kg šećera

3 kesice C vanilin šećera

Džem od smokava

Koraci pripreme

Smokve oprati, očistiti, iseći, izmeriti i staviti u šerpu. Usitniti štapnim mikserom. Sipati i šećer.

Promešati, staviti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Kad tečnost uvri i džem bude gušći, neprestano mešati. Izvaditi malo džema na tacnu, ohladiti i proveriti gustinu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.

Topao džem sipati u tople tegle, vratiti u toplu (isključenu) rernu na još 15 minuta.

Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Naši proizvodi

Džem od smokava

Koraci pripreme

Smokve oprati, očistiti, iseći, izmeriti i staviti u šerpu. Usitniti štapnim mikserom. Sipati i šećer.

Promešati, staviti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Kad tečnost uvri i džem bude gušći, neprestano mešati. Izvaditi malo džema na tacnu, ohladiti i proveriti gustinu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.

Topao džem sipati u tople tegle, vratiti u toplu (isključenu) rernu na još 15 minuta.

Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept