0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
24
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
Skoro svake godine kuvam džem od šljiva, a ovog puta sam u njega stavljala čokoladu za kuvanje koja mu daje poseban šmek...
Šljive dobro operite, izvadite im koštice i stavite u veću šerpu da se kuvaju uz povremeno mešanje. Kuvajte oko sat i po, pa dodajte šećer. Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje i pri kraju kuvanja (videćete kada povučete varjačom po dnu šerpe, ostaje trag), dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne istopi. Ja kuvam na šporetu na drva i potrebno mi je oko dva i po do tri sata ukupnog kuvanja.
Skuvan džem sklonite sa šporeta pa dodajte vanilin šećer i promešajte.
Vruć džem sipajte u vruće, dobro oprane i u rerni sterilisane tegle, stavite ih u vrelu rernu i ostavite da se uhvati odozgo korica. Kada se ohlade, dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite sa ostalom slatkom zimnicom.
Skoro svake godine kuvam džem od šljiva, a ovog puta sam u njega stavljala čokoladu za kuvanje koja mu daje poseban šmek...
Šljive dobro operite, izvadite im koštice i stavite u veću šerpu da se kuvaju uz povremeno mešanje. Kuvajte oko sat i po, pa dodajte šećer. Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje i pri kraju kuvanja (videćete kada povučete varjačom po dnu šerpe, ostaje trag), dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne istopi. Ja kuvam na šporetu na drva i potrebno mi je oko dva i po do tri sata ukupnog kuvanja.
Skuvan džem sklonite sa šporeta pa dodajte vanilin šećer i promešajte.
Vruć džem sipajte u vruće, dobro oprane i u rerni sterilisane tegle, stavite ih u vrelu rernu i ostavite da se uhvati odozgo korica. Kada se ohlade, dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite sa ostalom slatkom zimnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.