burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Džem od šljiva sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Sastojci:

7 kg šljiva

1500 g šećera

150 g čokolade za kuvanje

1-2 kesica C Vanilin šećer

Džem od šljiva sa čokoladom

Skoro svake godine kuvam džem od šljiva, a ovog puta sam u njega stavljala čokoladu za kuvanje koja mu daje poseban šmek...

Koraci pripreme

Priprema šljiva i kuvanje::

Šljive dobro operite, izvadite im koštice i stavite u veću šerpu da se kuvaju uz povremeno mešanje. Kuvajte oko sat i po, pa dodajte šećer. Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje i pri kraju kuvanja (videćete kada povučete varjačom po dnu šerpe, ostaje trag), dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne istopi. Ja kuvam na šporetu na drva i potrebno mi je oko dva i po do tri sata ukupnog kuvanja.
Skuvan džem sklonite sa šporeta pa dodajte vanilin šećer i promešajte.

Sipanje u tegle::

Vruć džem sipajte u vruće, dobro oprane i u rerni sterilisane tegle, stavite ih u vrelu rernu i ostavite da se uhvati odozgo korica. Kada se ohlade, dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite sa ostalom slatkom zimnicom.

Naši proizvodi

Džem od šljiva sa čokoladom

Skoro svake godine kuvam džem od šljiva, a ovog puta sam u njega stavljala čokoladu za kuvanje koja mu daje poseban šmek...

Koraci pripreme

Priprema šljiva i kuvanje::

Šljive dobro operite, izvadite im koštice i stavite u veću šerpu da se kuvaju uz povremeno mešanje. Kuvajte oko sat i po, pa dodajte šećer. Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje i pri kraju kuvanja (videćete kada povučete varjačom po dnu šerpe, ostaje trag), dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne istopi. Ja kuvam na šporetu na drva i potrebno mi je oko dva i po do tri sata ukupnog kuvanja.
Skuvan džem sklonite sa šporeta pa dodajte vanilin šećer i promešajte.

Sipanje u tegle::

Vruć džem sipajte u vruće, dobro oprane i u rerni sterilisane tegle, stavite ih u vrelu rernu i ostavite da se uhvati odozgo korica. Kada se ohlade, dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite sa ostalom slatkom zimnicom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept