burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija18

Džem od šljiva pečen u rerni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
18

Sastojci

Sastojci:

5 kg zrelih šljiva

3 kesica C Vanilin šećer

Džem od šljiva pečen u rerni

Dok još uvek ima šljiva, predlažem vam da pripremite ovaj starinski, zdrav džem, koji mogu koristiti i oni koji izbegavaju šećer, a uz to ostaju ljuske, koje ja posebno volim da vidim u džemu...

Koraci pripreme

Priprema šljiva:

Operite šljive i izvadite im koštice. Stavite ih u veći, dublji pleh ili tepsiju i rasporedite ih.

Pečenje:

Stavite sud sa šljivama u rernu i uključite je na 250 stepeni. Ostavite ih da se peku, bez ikakvih dodataka. Nakon dvadesetak minuta smanjite na 150 stepeni, promešajte lagano i malo odškrinite rernu (pomoću varjače i sl.) kako bi izlazila para. Dodajte vanilin šećer pa pecite još oko sat vremena, videćete po gustini šljiva ali nemojte da budu potpuno suve, jer će se prilikom hlađenja dodatno zgusnuti..

Sipanje u tegle:

Gotov i vruć džem sipajte u dobro oprane i u rerni zagrejane tegle, zatvorite ih original poklopcem i ostavite umotane u ćebe (ušuškane) kako bi se postepeno hladile. Potpuno hladne ostavite sa ostalom zimnicom.

Naši proizvodi

Džem od šljiva pečen u rerni

Dok još uvek ima šljiva, predlažem vam da pripremite ovaj starinski, zdrav džem, koji mogu koristiti i oni koji izbegavaju šećer, a uz to ostaju ljuske, koje ja posebno volim da vidim u džemu...

Koraci pripreme

Priprema šljiva:

Operite šljive i izvadite im koštice. Stavite ih u veći, dublji pleh ili tepsiju i rasporedite ih.

Pečenje:

Stavite sud sa šljivama u rernu i uključite je na 250 stepeni. Ostavite ih da se peku, bez ikakvih dodataka. Nakon dvadesetak minuta smanjite na 150 stepeni, promešajte lagano i malo odškrinite rernu (pomoću varjače i sl.) kako bi izlazila para. Dodajte vanilin šećer pa pecite još oko sat vremena, videćete po gustini šljiva ali nemojte da budu potpuno suve, jer će se prilikom hlađenja dodatno zgusnuti..

Sipanje u tegle:

Gotov i vruć džem sipajte u dobro oprane i u rerni zagrejane tegle, zatvorite ih original poklopcem i ostavite umotane u ćebe (ušuškane) kako bi se postepeno hladile. Potpuno hladne ostavite sa ostalom zimnicom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept