0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
7 tegli
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7 tegli
5 kg šljiva
3 kg šećera
1 kesica C konzervansa (za 5 kg voća)
Šljive prvo oprati, očistiti od koštica i prepoloviti ih na pola. Staviti u odgovarajući sud, preko staviti šećer.
Ostaviti da ostoji 24h (kako bi se otopio šećer) u hladnoj prostoriji. Sutradan staviti da se kuva.
Mešati stalno da slučajno ne uhvati dole u šerpu. Pri kraju izmiksirati džem.
Skloniti sud i staviti konzervans.
Kada se ohladi staviti u tegle (koje su prethodno oprane).
Šljive prvo oprati, očistiti od koštica i prepoloviti ih na pola. Staviti u odgovarajući sud, preko staviti šećer.
Ostaviti da ostoji 24h (kako bi se otopio šećer) u hladnoj prostoriji. Sutradan staviti da se kuva.
Mešati stalno da slučajno ne uhvati dole u šerpu. Pri kraju izmiksirati džem.
Skloniti sud i staviti konzervans.
Kada se ohladi staviti u tegle (koje su prethodno oprane).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.