burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Džem od šipurka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

5 kg šipurka

2 kg šećera

2 kesice C vanilin šećera

po potrebi voda

Džem od šipurka

Koraci pripreme

Šipurak očistiti oštrim nožem (odseći crni deo) i dobro oprati.

Staviti u lonac,naliti vodom i kuvati.

Kada je skuvano procediti i samleti na mašini za mlevenje mesa uz dodavanje vode u kojoj se kuvao kako ne bi bio isuviše gust.

Procediti dva puta kroz ređu cediljku i jednom kroz gušću cediljku.

Sipati u šerpu, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru.

Kuvati na umerenoj vatri oko dva sata uz povremeno mešanje.

Gotov džem skloniti sa vatre, sipati u oprane i sterilisane tegle i dobro zatvoriti poklopcem.

Okrenuti da odstoje na poklopcu dok se ne ohladi džem, pa tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Džem od šipurka

Koraci pripreme

Šipurak očistiti oštrim nožem (odseći crni deo) i dobro oprati.

Staviti u lonac,naliti vodom i kuvati.

Kada je skuvano procediti i samleti na mašini za mlevenje mesa uz dodavanje vode u kojoj se kuvao kako ne bi bio isuviše gust.

Procediti dva puta kroz ređu cediljku i jednom kroz gušću cediljku.

Sipati u šerpu, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru.

Kuvati na umerenoj vatri oko dva sata uz povremeno mešanje.

Gotov džem skloniti sa vatre, sipati u oprane i sterilisane tegle i dobro zatvoriti poklopcem.

Okrenuti da odstoje na poklopcu dok se ne ohladi džem, pa tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept