0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
10 kg pomorandže
5 kg šećera
2 kesice C vanilin šećera
200 ml vode
2 kesice C sode bikarbone
Pomorandže ostaviti da odstoje u mešavini C sode bikarbone i vode, pa ih dobro oprati i svaku preseći na po 4 dela.
Ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije, da ne bude kašasta smesa.
Staviti u šerpu u kojoj će se džem kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći.
Sutradan sipati 200 ml vode i staviti na vatru te kuvati sat vremena, a nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati do željene gustine.
Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti i okrenuti ih naopako,p a ostaviti da odstoje na poklopcu 10 minuta.
Nakon toga tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Pomorandže ostaviti da odstoje u mešavini C sode bikarbone i vode, pa ih dobro oprati i svaku preseći na po 4 dela.
Ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije, da ne bude kašasta smesa.
Staviti u šerpu u kojoj će se džem kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći.
Sutradan sipati 200 ml vode i staviti na vatru te kuvati sat vremena, a nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati do željene gustine.
Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti i okrenuti ih naopako,p a ostaviti da odstoje na poklopcu 10 minuta.
Nakon toga tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.