burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Džem od pomorandže

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

10 kg pomorandže

5 kg šećera

2 kesice C vanilin šećera

200 ml vode

2 kesice C sode bikarbone

Džem od pomorandže

Koraci pripreme

Pomorandže ostaviti da odstoje u mešavini C sode bikarbone i vode, pa ih dobro oprati i svaku preseći na po 4 dela.

Ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije, da ne bude kašasta smesa.

Staviti u šerpu u kojoj će se džem kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći.

Sutradan sipati 200 ml vode i staviti na vatru te kuvati sat vremena, a nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati do željene gustine.

Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti i okrenuti ih naopako,p a ostaviti da odstoje na poklopcu 10 minuta.

Nakon toga tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Džem od pomorandže

Koraci pripreme

Pomorandže ostaviti da odstoje u mešavini C sode bikarbone i vode, pa ih dobro oprati i svaku preseći na po 4 dela.

Ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije, da ne bude kašasta smesa.

Staviti u šerpu u kojoj će se džem kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći.

Sutradan sipati 200 ml vode i staviti na vatru te kuvati sat vremena, a nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati do željene gustine.

Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti i okrenuti ih naopako,p a ostaviti da odstoje na poklopcu 10 minuta.

Nakon toga tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept