0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
2 tegle
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
2 tegle
Da li biste isprobali ovu interesantnu kombinaciju ukusa? 😊
Oprane kajsije iseći na polovine, odstraniti koštice, pa seći na manje kriške. Staviti na nižu temperaturu dok ne provri i kajsije ne počnu da puštaju sok. Zatim dodati šećer i kuvati 1 h uz mešanje kako džem ne bi zagoreo. Skidati penu. Dok se džem kuva ubaciti tegle i poklopce da se sterilišu na 180°C 20 minuta. Poklopce izvaditi nakon 10 minuta.
U kuvan džem dodajati konzervans koji će obezbediti svežinu i nekvarljivost džema.
U tek sterilisane, vruće tegle sipati džem od kajsija. Puniti tegle do pola, a zatim u preostali džem dodajti crnu čokoladu. Mešati da se rastopi i ravnomerno rasporedi, pa pažljivo sipati u tegle kako se boje ne bi izmešale.
Dobro zatvoriti tegle, pa ih okrenuti naopako i ostaviti tako dok se ne ohlade.
Da li biste isprobali ovu interesantnu kombinaciju ukusa? 😊
Oprane kajsije iseći na polovine, odstraniti koštice, pa seći na manje kriške. Staviti na nižu temperaturu dok ne provri i kajsije ne počnu da puštaju sok. Zatim dodati šećer i kuvati 1 h uz mešanje kako džem ne bi zagoreo. Skidati penu. Dok se džem kuva ubaciti tegle i poklopce da se sterilišu na 180°C 20 minuta. Poklopce izvaditi nakon 10 minuta.
U kuvan džem dodajati konzervans koji će obezbediti svežinu i nekvarljivost džema.
U tek sterilisane, vruće tegle sipati džem od kajsija. Puniti tegle do pola, a zatim u preostali džem dodajti crnu čokoladu. Mešati da se rastopi i ravnomerno rasporedi, pa pažljivo sipati u tegle kako se boje ne bi izmešale.
Dobro zatvoriti tegle, pa ih okrenuti naopako i ostaviti tako dok se ne ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.