burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija2 tegle

Džem od kajsija i čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
2 tegle

Sastojci

Za džem

2 kg kajsija

700 g šećera

2 g C Konzervans

150 g crne čokolade

Džem od kajsija i čokolade

Da li biste isprobali ovu interesantnu kombinaciju ukusa? 😊

Koraci pripreme

Priprema džema:

Oprane kajsije iseći na polovine, odstraniti koštice, pa seći na manje kriške. Staviti na nižu temperaturu dok ne provri i kajsije ne počnu da puštaju sok. Zatim dodati šećer i kuvati 1 h uz mešanje kako džem ne bi zagoreo. Skidati penu. Dok se džem kuva ubaciti tegle i poklopce da se sterilišu na 180°C 20 minuta. Poklopce izvaditi nakon 10 minuta.

U kuvan džem dodajati konzervans koji će obezbediti svežinu i nekvarljivost džema.

U tek sterilisane, vruće tegle sipati džem od kajsija. Puniti tegle do pola, a zatim u preostali džem dodajti crnu čokoladu. Mešati da se rastopi i ravnomerno rasporedi, pa pažljivo sipati u tegle kako se boje ne bi izmešale.

Dobro zatvoriti tegle, pa ih okrenuti naopako i ostaviti tako dok se ne ohlade.

Naši proizvodi

Džem od kajsija i čokolade

Da li biste isprobali ovu interesantnu kombinaciju ukusa? 😊

Koraci pripreme

Priprema džema:

Oprane kajsije iseći na polovine, odstraniti koštice, pa seći na manje kriške. Staviti na nižu temperaturu dok ne provri i kajsije ne počnu da puštaju sok. Zatim dodati šećer i kuvati 1 h uz mešanje kako džem ne bi zagoreo. Skidati penu. Dok se džem kuva ubaciti tegle i poklopce da se sterilišu na 180°C 20 minuta. Poklopce izvaditi nakon 10 minuta.

U kuvan džem dodajati konzervans koji će obezbediti svežinu i nekvarljivost džema.

U tek sterilisane, vruće tegle sipati džem od kajsija. Puniti tegle do pola, a zatim u preostali džem dodajti crnu čokoladu. Mešati da se rastopi i ravnomerno rasporedi, pa pažljivo sipati u tegle kako se boje ne bi izmešale.

Dobro zatvoriti tegle, pa ih okrenuti naopako i ostaviti tako dok se ne ohlade.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept