0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
15 kg kajsija
7 kg šećera
5 kesica C vanilin šećera
Kajsije oprati, očistiti od koštica i samleti uz pomoć blendera ili mašine za mlevenje mesa.
Sve izručiti u veću šerpu i kuvati dok suvišna tečnost ne uvri.
Zatim dodati šećer i vanilin šećer i kuvati do odgovarajuće gustine.
Da biste bili sigurni da je gotovo, uzeti tacnu, sipati malo, napraviti liniju po sredini i kad gustina bude takva da od kašike ostane trag, pomeriti sa vatre.
Odmah sipati u vruće tegle. Okrenuti tegle da stoje naopako na poklopcu i ostaviti ih tako pola sata.
Onda ih vratiti da stoje normalno, prekriti nekim ćebetom, ostaviti tako 24 sata, pa onda premestiti u ostavu.
Kajsije oprati, očistiti od koštica i samleti uz pomoć blendera ili mašine za mlevenje mesa.
Sve izručiti u veću šerpu i kuvati dok suvišna tečnost ne uvri.
Zatim dodati šećer i vanilin šećer i kuvati do odgovarajuće gustine.
Da biste bili sigurni da je gotovo, uzeti tacnu, sipati malo, napraviti liniju po sredini i kad gustina bude takva da od kašike ostane trag, pomeriti sa vatre.
Odmah sipati u vruće tegle. Okrenuti tegle da stoje naopako na poklopcu i ostaviti ih tako pola sata.
Onda ih vratiti da stoje normalno, prekriti nekim ćebetom, ostaviti tako 24 sata, pa onda premestiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.