0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8 teglica od 370 ml
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 teglica od 370 ml
5 kg očišćenih jagoda
2 kg šećera
1 kesica C konzervansa
Jagode oprati, očistiti, a krupnije iseći. Posuti sa šećerom, ostaviti dok ne puste sok.
Staviti da se kuva na jaču vatru. Mešati.
Kada postigne željenu gustinu sipati kesicu C konzervansa, kuvati još 10 minuta. Sipati topao džem u tople tegle.
Tegle prethodno oprati, osušiti i staviti u rernu na 100°C 30 minuta.
Zatvoriti celofanom i poklopcem.
Tegle umotati krpom i ostaviti polako da se hlade.
Jagode oprati, očistiti, a krupnije iseći. Posuti sa šećerom, ostaviti dok ne puste sok.
Staviti da se kuva na jaču vatru. Mešati.
Kada postigne željenu gustinu sipati kesicu C konzervansa, kuvati još 10 minuta. Sipati topao džem u tople tegle.
Tegle prethodno oprati, osušiti i staviti u rernu na 100°C 30 minuta.
Zatvoriti celofanom i poklopcem.
Tegle umotati krpom i ostaviti polako da se hlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.