0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
1
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1
1,5 jagoda
350 g šećera
3 C vanilin šećera
Ostaviti jagode 20-ak minuta u vodi sa dodatkom kašičice C sode bikerbone. Potom ih isprati i staviti da se odcede.
Jagode pomešati sa šećerom i ostaviti 30-ak minuta. Staviti na najjačoj temperaturi, kada počne da vri smanjti na srednjoj temperaturi.
Dodati C vanilin šećer. Povremeno mešati. Kuvati oko 45 minuta.
Sterilisati tegle. Vrela tegla, vreo džem, potom poklopiti sa celofanom prethodno umočenim u rakiji, radi dezinfekcije i čuvanja od buđi.
Zatvoriti teglu i umotati u neki topao predmet, npr. ćebe, sutradan odložiti džem u ostavu ili gde god čuvate.
Ostaviti jagode 20-ak minuta u vodi sa dodatkom kašičice C sode bikerbone. Potom ih isprati i staviti da se odcede.
Jagode pomešati sa šećerom i ostaviti 30-ak minuta. Staviti na najjačoj temperaturi, kada počne da vri smanjti na srednjoj temperaturi.
Dodati C vanilin šećer. Povremeno mešati. Kuvati oko 45 minuta.
Sterilisati tegle. Vrela tegla, vreo džem, potom poklopiti sa celofanom prethodno umočenim u rakiji, radi dezinfekcije i čuvanja od buđi.
Zatvoriti teglu i umotati u neki topao predmet, npr. ćebe, sutradan odložiti džem u ostavu ili gde god čuvate.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.