burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4 tegle

Džem od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4 tegle

Sastojci

3 kg jagoda

1,5 kg šećera

3 kesice C vanilin šećera

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.

Dodati pola kilograma šećera. Ostaviti da odstoji oko pola sata, da se šećer malo otopi.

Kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata, da jagode omekšaju. Usitniti ih štapnim mikserom.

Usuti još kilogram šećera i kuvati na umerenoj temperaturi. Povremeno promešati i skinuti penu.

Pred kraj kuvanja dodati i vanilin C šećer.

Staviti na tacnu kašiku džema, ohladiti i proveriti da li je dovoljno gust.

Topao džem sipati u tople tegle, sterilisane u rerni pola sata na 100 C.

Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.

Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Naši proizvodi

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.

Dodati pola kilograma šećera. Ostaviti da odstoji oko pola sata, da se šećer malo otopi.

Kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata, da jagode omekšaju. Usitniti ih štapnim mikserom.

Usuti još kilogram šećera i kuvati na umerenoj temperaturi. Povremeno promešati i skinuti penu.

Pred kraj kuvanja dodati i vanilin C šećer.

Staviti na tacnu kašiku džema, ohladiti i proveriti da li je dovoljno gust.

Topao džem sipati u tople tegle, sterilisane u rerni pola sata na 100 C.

Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.

Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept