burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Džem od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg jagoda (ošišćenih)

500 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.

Usitniti štapnim mikserom. Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.

Povremeno promešati i skinuti penu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.

Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Naši proizvodi

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.

Usitniti štapnim mikserom. Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.

Povremeno promešati i skinuti penu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.

Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept