0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 kg jagoda (ošišćenih)
500 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.
Usitniti štapnim mikserom. Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.
Povremeno promešati i skinuti penu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.
Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.
Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.
Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.
Usitniti štapnim mikserom. Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.
Povremeno promešati i skinuti penu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.
Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.
Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.
Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.