burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Džem od jabuka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

2 kg očišćenih jabuka

1 kg šećera

200 ml vode

3 C vanilin šećera

Džem od jabuka

Koraci pripreme

Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.

Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.

Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.

Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.

Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.

Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Naši proizvodi

Džem od jabuka

Koraci pripreme

Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.

Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.

Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.

Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.

Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.

Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept