0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
2 kg očišćenih jabuka
1 kg šećera
200 ml vode
3 C vanilin šećera
Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.
Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.
Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.
Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.
Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.
Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.
Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.
Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.
Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.
Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.
Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.
Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.
Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.
Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.
Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.