0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
3 l
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 l
60 do 70 vrhova zdravih kopriva
5 kesica C limuntusa
3 l vode
2,5 kg šećera
1 kesica C konzervansa
2 bočice ekstrakta od kivija (po želji)
Staviti u lonac 3 l vode sa 5 kesica C limuntusa da provri.
Kada proključa, skloniti sa vatre i staviti 60 - 70 vrhova opranih kopriva, a zatim ostaviti 3-4h da odstoji.
Nakon tog vremena, procediti i staviti 2,5 kg šećera i mešati povremeno da se šećer istopi.
Kada se šećer istopi dodati ekstrakt od kivija i C konzervans (ukoliko se odmah ne upotrebljava) i sipati u sterilisane flaše.
Čuvati na hladnom i tamnom mestu.
Staviti u lonac 3 l vode sa 5 kesica C limuntusa da provri.
Kada proključa, skloniti sa vatre i staviti 60 - 70 vrhova opranih kopriva, a zatim ostaviti 3-4h da odstoji.
Nakon tog vremena, procediti i staviti 2,5 kg šećera i mešati povremeno da se šećer istopi.
Kada se šećer istopi dodati ekstrakt od kivija i C konzervans (ukoliko se odmah ne upotrebljava) i sipati u sterilisane flaše.
Čuvati na hladnom i tamnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.