0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
5
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
5
2 kg jabuke
500 g šećer
2 kesica C Limuntus
5 l voda
Pravi domaći sok,a ukus je fantastičan!
Jabuke oljuštiti,iseckati ih i staviti u šerpu u kojoj će se kuvati.Dodati šećer,C limuntus,2 l vode i izmešati.Staviti na vatru i kuvati sat vremena na laganoj vatri.
Skloniti šerpu sa vatre.Rešetkastom kašikom izvaditi jabuke i usitniti u blenderu.
U šerpu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 3 l vode i staviti na vatru.Kad provri dodati usitnjene jabuke i izmešati.Skloniti šerpu sa vatre.
Procediti kroz cediljku.
Staklene flaše oprati i zagrejati ih u rerni na 100 stepeni.U vruće flaše sipati vruć sok.Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Pre posluživanja sok dobro rashladiti.Rashlađen sok sipati u čaše i uživati u sjajnom ukusu.
Pravi domaći sok,a ukus je fantastičan!
Jabuke oljuštiti,iseckati ih i staviti u šerpu u kojoj će se kuvati.Dodati šećer,C limuntus,2 l vode i izmešati.Staviti na vatru i kuvati sat vremena na laganoj vatri.
Skloniti šerpu sa vatre.Rešetkastom kašikom izvaditi jabuke i usitniti u blenderu.
U šerpu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 3 l vode i staviti na vatru.Kad provri dodati usitnjene jabuke i izmešati.Skloniti šerpu sa vatre.
Procediti kroz cediljku.
Staklene flaše oprati i zagrejati ih u rerni na 100 stepeni.U vruće flaše sipati vruć sok.Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Pre posluživanja sok dobro rashladiti.Rashlađen sok sipati u čaše i uživati u sjajnom ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.