burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija5

Domaći sok od jabuke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
5

Sastojci

Potrebno je:

2 kg jabuke

500 g šećer

2 kesica C Limuntus

5 l voda

Domaći sok od jabuke

Pravi domaći sok,a ukus je fantastičan!

Koraci pripreme

1

Jabuke oljuštiti,iseckati ih i staviti u šerpu u kojoj će se kuvati.Dodati šećer,C limuntus,2 l vode i izmešati.Staviti na vatru i kuvati sat vremena na laganoj vatri.

2

Skloniti šerpu sa vatre.Rešetkastom kašikom izvaditi jabuke i usitniti u blenderu.

3

U šerpu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 3 l vode i staviti na vatru.Kad provri dodati usitnjene jabuke i izmešati.Skloniti šerpu sa vatre.

4

Procediti kroz cediljku.

5

Staklene flaše oprati i zagrejati ih u rerni na 100 stepeni.U vruće flaše sipati vruć sok.Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

6

Pre posluživanja sok dobro rashladiti.Rashlađen sok sipati u čaše i uživati u sjajnom ukusu.

Domaći sok od jabuke

Pravi domaći sok,a ukus je fantastičan!

Koraci pripreme

1

Jabuke oljuštiti,iseckati ih i staviti u šerpu u kojoj će se kuvati.Dodati šećer,C limuntus,2 l vode i izmešati.Staviti na vatru i kuvati sat vremena na laganoj vatri.

2

Skloniti šerpu sa vatre.Rešetkastom kašikom izvaditi jabuke i usitniti u blenderu.

3

U šerpu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 3 l vode i staviti na vatru.Kad provri dodati usitnjene jabuke i izmešati.Skloniti šerpu sa vatre.

4

Procediti kroz cediljku.

5

Staklene flaše oprati i zagrejati ih u rerni na 100 stepeni.U vruće flaše sipati vruć sok.Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

6

Pre posluživanja sok dobro rashladiti.Rashlađen sok sipati u čaše i uživati u sjajnom ukusu.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept