0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
9 l
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9 l
40 cvetova zove
5 l vode
4 kg šećera
2 C limuntusa
1 C konzervans po želji
40 cvetova zove oprati i potopiti u 5 l vode da prenoći (24h).
Sutradan procediti sok i u njega dodati 4 kg kristal šećera i 2 C limuntusa.
Sok kuvati dok ne provri i šećer se u potpunosti ne istopi.
U međuvremenu pripremiti staklene flaše i zagrejati ih u rerni.
Tako pripljemljen sok sipati u zagrejane flaše i odmah zatvoriti poklopcem da se sok vakumira tj.konzervira.
Sok možete piti odmah čim se ohladi, ali ako želite da ga čuvate za zimu morate dodati 1 C konzervans zbog mogućeg vrenja.
Na svaku veću količinu prpremanja soka morati dodati C limuntusa + 2 C konzervansa +1.
Probajte i uverićete se i sami sok je predivan.
40 cvetova zove oprati i potopiti u 5 l vode da prenoći (24h).
Sutradan procediti sok i u njega dodati 4 kg kristal šećera i 2 C limuntusa.
Sok kuvati dok ne provri i šećer se u potpunosti ne istopi.
U međuvremenu pripremiti staklene flaše i zagrejati ih u rerni.
Tako pripljemljen sok sipati u zagrejane flaše i odmah zatvoriti poklopcem da se sok vakumira tj.konzervira.
Sok možete piti odmah čim se ohladi, ali ako želite da ga čuvate za zimu morate dodati 1 C konzervans zbog mogućeg vrenja.
Na svaku veću količinu prpremanja soka morati dodati C limuntusa + 2 C konzervansa +1.
Probajte i uverićete se i sami sok je predivan.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.