0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
7 flaša
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7 flaša
1 kg cvekle
1 kg šargarepe
1 kg limuna
1 kg pomorandže
4 l vode
8 C limuntusa
3 kg šećera
Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.
Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.
U posudu dodati još 2 litre vode i 4 C limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h.
U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.
Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 C limuntusa.
Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše.
Dobićete oko 7 litara sirupa.
Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.
Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.
U posudu dodati još 2 litre vode i 4 C limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h.
U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.
Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 C limuntusa.
Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše.
Dobićete oko 7 litara sirupa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.