burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7 flaša

Domaći sok od cvekle, limuna...

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7 flaša

Sastojci

1 kg cvekle

1 kg šargarepe

1 kg limuna

1 kg pomorandže

4 l vode

8 C limuntusa

3 kg šećera

Domaći sok od cvekle, limuna...

Koraci pripreme

Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.

Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.

U posudu dodati još 2 litre vode i 4 C limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h.

U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.

Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 C limuntusa.

Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše.

Dobićete oko 7 litara sirupa.

Naši proizvodi

Domaći sok od cvekle, limuna...

Koraci pripreme

Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.

Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.

U posudu dodati još 2 litre vode i 4 C limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h.

U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.

Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 C limuntusa.

Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše.

Dobićete oko 7 litara sirupa.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept