0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 kg višanja
4 kg šećera
3 kesice C vanilin šećera
Višnje oprati, očistiti od koštica i peteljki.
Stavljati ih u posudu i gnječiti rukama. Procediti ih kroz krupnu rešetku (tokom ceđenja pritiskati kako bi sav sok iscurio).
Dobijenu količinu soka procediti kroz sito i usuti u šerpu u kojoj će se kuvati.
Dodati šećer, C vanilin šećer i staviti na vatru. Kuvati dok ne provri (tokom kuvanja skidati penu).
Vruć sirup sipati u dobro oprane i sterilisane flaše (sa širokim otvorom).
Zatvoriti poklopcem i okrenuti flaše da odstoje pola sata na poklopcu.
Flaše vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Višnje oprati, očistiti od koštica i peteljki.
Stavljati ih u posudu i gnječiti rukama. Procediti ih kroz krupnu rešetku (tokom ceđenja pritiskati kako bi sav sok iscurio).
Dobijenu količinu soka procediti kroz sito i usuti u šerpu u kojoj će se kuvati.
Dodati šećer, C vanilin šećer i staviti na vatru. Kuvati dok ne provri (tokom kuvanja skidati penu).
Vruć sirup sipati u dobro oprane i sterilisane flaše (sa širokim otvorom).
Zatvoriti poklopcem i okrenuti flaše da odstoje pola sata na poklopcu.
Flaše vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.