burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Domaći sirup od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

5 kg višanja

4 kg šećera

3 kesice C vanilin šećera

Domaći sirup od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati, očistiti od koštica i peteljki.

Stavljati ih u posudu i gnječiti rukama. Procediti ih kroz krupnu rešetku (tokom ceđenja pritiskati kako bi sav sok iscurio).

Dobijenu količinu soka procediti kroz sito i usuti u šerpu u kojoj će se kuvati.

Dodati šećer, C vanilin šećer i staviti na vatru. Kuvati dok ne provri (tokom kuvanja skidati penu).

Vruć sirup sipati u dobro oprane i sterilisane flaše (sa širokim otvorom).

Zatvoriti poklopcem i okrenuti flaše da odstoje pola sata na poklopcu.

Flaše vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Domaći sirup od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati, očistiti od koštica i peteljki.

Stavljati ih u posudu i gnječiti rukama. Procediti ih kroz krupnu rešetku (tokom ceđenja pritiskati kako bi sav sok iscurio).

Dobijenu količinu soka procediti kroz sito i usuti u šerpu u kojoj će se kuvati.

Dodati šećer, C vanilin šećer i staviti na vatru. Kuvati dok ne provri (tokom kuvanja skidati penu).

Vruć sirup sipati u dobro oprane i sterilisane flaše (sa širokim otvorom).

Zatvoriti poklopcem i okrenuti flaše da odstoje pola sata na poklopcu.

Flaše vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept