burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Domaći liker od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g zrelih višanja

500 g šećera ili meda

4 kesice C Vanilin šećera

1 l domaće rakije od voća (kruške, dunje...)

10 g karanfilića celog

Domaći liker od višanja

Koraci pripreme

Zrele višnje očistite od peteljki pa ih operite, zatim ih sipajte u veću teglu, pa preko njih sipajte šećer ( ili med), 4 kesice C vanilin šećera, pa preko svega toga rakiju.

Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.

Sa vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.

Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu.

Naši proizvodi

Domaći liker od višanja

Koraci pripreme

Zrele višnje očistite od peteljki pa ih operite, zatim ih sipajte u veću teglu, pa preko njih sipajte šećer ( ili med), 4 kesice C vanilin šećera, pa preko svega toga rakiju.

Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.

Sa vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.

Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept