0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
500 g zrelih višanja
500 g šećera ili meda
4 kesice C Vanilin šećera
1 l domaće rakije od voća (kruške, dunje...)
10 g karanfilića celog
Zrele višnje očistite od peteljki pa ih operite, zatim ih sipajte u veću teglu, pa preko njih sipajte šećer ( ili med), 4 kesice C vanilin šećera, pa preko svega toga rakiju.
Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.
Sa vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.
Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu.
Zrele višnje očistite od peteljki pa ih operite, zatim ih sipajte u veću teglu, pa preko njih sipajte šećer ( ili med), 4 kesice C vanilin šećera, pa preko svega toga rakiju.
Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto punih 40 dana.
Sa vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.
Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.