0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
3 tegle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 tegle
3 kg očišćenih šljiva
oko 500 g šećera
2 srednje pomorandže
200 g crne čokolade
1 kašičica C konzervansa
Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.
Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.
A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.
Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.
Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.
Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.
Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.
Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.
A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.
Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.
Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.
Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.