burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Domaći džem od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Potrebno je:

4 kg kajsije

4 kg šećer

4 kesica C Vanilin šećer

Domaći džem od kajsija

Pravi,domaći džem koji obožavamo.

Koraci pripreme

1

Kajsije oprati,očistiti ih od koštica i usitniti u blenderu.U dublju šerpu (ili lonac) slagati red kajsija,red šećera pomešanog sa C vanilin šećerom.Sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji minimum sat vremena.Povremeno promešati kako bi se šećer otopio.

2

Kuvati na umerenoj vatri uz češće mešanje.Povremeno skidati penu koja se pojavi na površini.Kada džem dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre.Džem sipati u oprane i sterilisane tegle,dobro zatvoriti poklopcem,pa tegle okrenuti naopako (da stoje na poklopcu).Nakon desetak minuta tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Domaći džem od kajsija

Pravi,domaći džem koji obožavamo.

Koraci pripreme

1

Kajsije oprati,očistiti ih od koštica i usitniti u blenderu.U dublju šerpu (ili lonac) slagati red kajsija,red šećera pomešanog sa C vanilin šećerom.Sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji minimum sat vremena.Povremeno promešati kako bi se šećer otopio.

2

Kuvati na umerenoj vatri uz češće mešanje.Povremeno skidati penu koja se pojavi na površini.Kada džem dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre.Džem sipati u oprane i sterilisane tegle,dobro zatvoriti poklopcem,pa tegle okrenuti naopako (da stoje na poklopcu).Nakon desetak minuta tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept