0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
4 kg kajsije
4 kg šećer
4 kesica C Vanilin šećer
Pravi,domaći džem koji obožavamo.
Kajsije oprati,očistiti ih od koštica i usitniti u blenderu.U dublju šerpu (ili lonac) slagati red kajsija,red šećera pomešanog sa C vanilin šećerom.Sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji minimum sat vremena.Povremeno promešati kako bi se šećer otopio.
Kuvati na umerenoj vatri uz češće mešanje.Povremeno skidati penu koja se pojavi na površini.Kada džem dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre.Džem sipati u oprane i sterilisane tegle,dobro zatvoriti poklopcem,pa tegle okrenuti naopako (da stoje na poklopcu).Nakon desetak minuta tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Pravi,domaći džem koji obožavamo.
Kajsije oprati,očistiti ih od koštica i usitniti u blenderu.U dublju šerpu (ili lonac) slagati red kajsija,red šećera pomešanog sa C vanilin šećerom.Sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji minimum sat vremena.Povremeno promešati kako bi se šećer otopio.
Kuvati na umerenoj vatri uz češće mešanje.Povremeno skidati penu koja se pojavi na površini.Kada džem dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre.Džem sipati u oprane i sterilisane tegle,dobro zatvoriti poklopcem,pa tegle okrenuti naopako (da stoje na poklopcu).Nakon desetak minuta tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.