0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
5 kg svežih zrelih jagoda
2 kg šećera
1 C konzervans
3 C limuntusa
3 C želatina
Jagode oprati i očistiti od peteljki, iseći na komadiće i ušećeriti.
Ostaviti preko noći najbolje da jagode puste sok, kuvati na umerenoj temperaturi oko 1,5 h i dodati C konzervans, prethodno rastopljen C želatin i C limuntus.
Džem je gotov kada počne masa da se odvaja od šerpe.
Puniti u prethodno sterilisane teglice.
Jagode oprati i očistiti od peteljki, iseći na komadiće i ušećeriti.
Ostaviti preko noći najbolje da jagode puste sok, kuvati na umerenoj temperaturi oko 1,5 h i dodati C konzervans, prethodno rastopljen C želatin i C limuntus.
Džem je gotov kada počne masa da se odvaja od šerpe.
Puniti u prethodno sterilisane teglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.