burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Domaći džem od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Potrebno je:

2 kg jagode

1 kg šećer

2 kesica C Vanilin šećer

Domaći džem od jagoda

Služiti kao namaz na hlebu(ko voli može i maslac da namaže,pa džem).A tek palačinke-ukus im je neodoljiv sa ovim džemom!

Koraci pripreme

1

Jagode očistiti,oprati i ostaviti da se dobro ocede,pa ih iseckati.Staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri 30 minuta.

2

Povremeno promešati.Tokom mešanja jagode gnječiti i skidati penu.

3

Nakon 30 minuta dodati šećer i kuvati na srednjoj temperaturi.Tokom kuvanja skidati penu i povremeno promešati(džem je kuvan kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe ili stavite kašiku džema na tacnu,ohladite i proverite gustinu).

4

Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

5

Oprane i suve tegle staviti u rernu.Sterilisati ih na 100 steieni pola sata.

6

Topao džem sipati u tople tegle.Vratiti u toplu rernu na još 15 minuta,ali rernu isključiti.

7

Izvaditi tegle iz rerne,zatvoriti poklopcem,uviti u peškir i ostaviti da se u potpunosti ohlade te odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Domaći džem od jagoda

Služiti kao namaz na hlebu(ko voli može i maslac da namaže,pa džem).A tek palačinke-ukus im je neodoljiv sa ovim džemom!

Koraci pripreme

1

Jagode očistiti,oprati i ostaviti da se dobro ocede,pa ih iseckati.Staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri 30 minuta.

2

Povremeno promešati.Tokom mešanja jagode gnječiti i skidati penu.

3

Nakon 30 minuta dodati šećer i kuvati na srednjoj temperaturi.Tokom kuvanja skidati penu i povremeno promešati(džem je kuvan kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe ili stavite kašiku džema na tacnu,ohladite i proverite gustinu).

4

Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

5

Oprane i suve tegle staviti u rernu.Sterilisati ih na 100 steieni pola sata.

6

Topao džem sipati u tople tegle.Vratiti u toplu rernu na još 15 minuta,ali rernu isključiti.

7

Izvaditi tegle iz rerne,zatvoriti poklopcem,uviti u peškir i ostaviti da se u potpunosti ohlade te odložiti u ostavu.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept