0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
Služiti kao namaz na hlebu(ko voli može i maslac da namaže,pa džem).A tek palačinke-ukus im je neodoljiv sa ovim džemom!
Jagode očistiti,oprati i ostaviti da se dobro ocede,pa ih iseckati.Staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri 30 minuta.
Povremeno promešati.Tokom mešanja jagode gnječiti i skidati penu.
Nakon 30 minuta dodati šećer i kuvati na srednjoj temperaturi.Tokom kuvanja skidati penu i povremeno promešati(džem je kuvan kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe ili stavite kašiku džema na tacnu,ohladite i proverite gustinu).
Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.
Oprane i suve tegle staviti u rernu.Sterilisati ih na 100 steieni pola sata.
Topao džem sipati u tople tegle.Vratiti u toplu rernu na još 15 minuta,ali rernu isključiti.
Izvaditi tegle iz rerne,zatvoriti poklopcem,uviti u peškir i ostaviti da se u potpunosti ohlade te odložiti u ostavu.
Služiti kao namaz na hlebu(ko voli može i maslac da namaže,pa džem).A tek palačinke-ukus im je neodoljiv sa ovim džemom!
Jagode očistiti,oprati i ostaviti da se dobro ocede,pa ih iseckati.Staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri 30 minuta.
Povremeno promešati.Tokom mešanja jagode gnječiti i skidati penu.
Nakon 30 minuta dodati šećer i kuvati na srednjoj temperaturi.Tokom kuvanja skidati penu i povremeno promešati(džem je kuvan kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe ili stavite kašiku džema na tacnu,ohladite i proverite gustinu).
Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.
Oprane i suve tegle staviti u rernu.Sterilisati ih na 100 steieni pola sata.
Topao džem sipati u tople tegle.Vratiti u toplu rernu na još 15 minuta,ali rernu isključiti.
Izvaditi tegle iz rerne,zatvoriti poklopcem,uviti u peškir i ostaviti da se u potpunosti ohlade te odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.