burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaće slatko od šljiva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 kg šljiva

Za potapanje šljiva:

1,5 l vode

2 kesice C Sode bikarbone

Za kuvanje šljiva:

400 ml vode

1 kg šećera

1 limun isečen na kolutove

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C Limuntusa

Domaće slatko od šljiva

Koraci pripreme

U 1.5 l vode dodati 2 kesice C sode bikarbone. Istisnuti koštice iz šljiva metalnom cevčicom, oljuštiti ih i staviti u pripremljen rastvor. Ostaviti da odstoje.

U šerpu sipati 400 ml vode i 1 kg šećera, mešati dok ne provri. Dodati 1 limun isečen na kolutove, ostaviti par minuta da vri i zatim izvaditi limun.

Dodati oceđene šljive i kuvati 20-30 minuta na jakoj vatri bez mešanja, sa povremenim skidanjem pene.

Pri kraju kuvanja dodati C limuntus, C vanilin šećer i vratiti limun.

Skloniti sa šporeta, prekriti krpom i ostaviti da odstoji do sutradan.

Nakon što je slatko odstojalo sipati ga u pasterizovane tegle.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaće slatko od šljiva

Koraci pripreme

U 1.5 l vode dodati 2 kesice C sode bikarbone. Istisnuti koštice iz šljiva metalnom cevčicom, oljuštiti ih i staviti u pripremljen rastvor. Ostaviti da odstoje.

U šerpu sipati 400 ml vode i 1 kg šećera, mešati dok ne provri. Dodati 1 limun isečen na kolutove, ostaviti par minuta da vri i zatim izvaditi limun.

Dodati oceđene šljive i kuvati 20-30 minuta na jakoj vatri bez mešanja, sa povremenim skidanjem pene.

Pri kraju kuvanja dodati C limuntus, C vanilin šećer i vratiti limun.

Skloniti sa šporeta, prekriti krpom i ostaviti da odstoji do sutradan.

Nakon što je slatko odstojalo sipati ga u pasterizovane tegle.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept