0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
2 tegle
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 tegle
1 kg šljiva
1,5 l vode
2 kesice C Sode bikarbone
400 ml vode
1 kg šećera
1 limun isečen na kolutove
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Limuntusa
U 1.5 l vode dodati 2 kesice C sode bikarbone. Istisnuti koštice iz šljiva metalnom cevčicom, oljuštiti ih i staviti u pripremljen rastvor. Ostaviti da odstoje.
U šerpu sipati 400 ml vode i 1 kg šećera, mešati dok ne provri. Dodati 1 limun isečen na kolutove, ostaviti par minuta da vri i zatim izvaditi limun.
Dodati oceđene šljive i kuvati 20-30 minuta na jakoj vatri bez mešanja, sa povremenim skidanjem pene.
Pri kraju kuvanja dodati C limuntus, C vanilin šećer i vratiti limun.
Skloniti sa šporeta, prekriti krpom i ostaviti da odstoji do sutradan.
Nakon što je slatko odstojalo sipati ga u pasterizovane tegle.
U 1.5 l vode dodati 2 kesice C sode bikarbone. Istisnuti koštice iz šljiva metalnom cevčicom, oljuštiti ih i staviti u pripremljen rastvor. Ostaviti da odstoje.
U šerpu sipati 400 ml vode i 1 kg šećera, mešati dok ne provri. Dodati 1 limun isečen na kolutove, ostaviti par minuta da vri i zatim izvaditi limun.
Dodati oceđene šljive i kuvati 20-30 minuta na jakoj vatri bez mešanja, sa povremenim skidanjem pene.
Pri kraju kuvanja dodati C limuntus, C vanilin šećer i vratiti limun.
Skloniti sa šporeta, prekriti krpom i ostaviti da odstoji do sutradan.
Nakon što je slatko odstojalo sipati ga u pasterizovane tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.