0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
500 g svežih jagoda ili malina
2 supene kašike meda
2 supene kašike čia semenki
1 C vanilin šećer
po potrebi malo C konzervansa ili C limuntusa
Iseckajte jagode i stavite da se kuvaju u sopstvenom soku, a ukoliko nisu baš sočne možete im dodati pola čaše vode.
One će početi da se raspadaju, pa kada omekšaju izgnječite ih sa viljuškom.
Posle 15 minuta skinite ih sa šporeta, dodajte meda, C vanilin šećer i umutite.
Umutite čia semenke u džem i ostavite da odstoji nekih 15 minuta.
Najbolje je da džem odmah iskoristite kao namaz za pecivo, kiflice i slično, a ukoliko ga nećete koristiti odmah sipajte ga u sterilisanu teglicu i pospite sa malo C konzervansa ili C limuntusa.
Iseckajte jagode i stavite da se kuvaju u sopstvenom soku, a ukoliko nisu baš sočne možete im dodati pola čaše vode.
One će početi da se raspadaju, pa kada omekšaju izgnječite ih sa viljuškom.
Posle 15 minuta skinite ih sa šporeta, dodajte meda, C vanilin šećer i umutite.
Umutite čia semenke u džem i ostavite da odstoji nekih 15 minuta.
Najbolje je da džem odmah iskoristite kao namaz za pecivo, kiflice i slično, a ukoliko ga nećete koristiti odmah sipajte ga u sterilisanu teglicu i pospite sa malo C konzervansa ili C limuntusa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.