0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12-14
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12-14
12 kg šljiva
5-6 kg krušaka po želji
4 kg šećera
1 C konzervans ili salicil
po želji 1 C vanilin šećer
Šljive oprati, izvaditi koštice, zatim samleti u mašinu za mlevenje, takođe i kruškice.
Dodati šećer, sipajte preko šljiva i sve stavite na stari dobri šporet "Smederevac". Pustite neka se džem dobro ukuva, a vi nemojte biti lenji nego redovno mešajte da vam ne zagori.
Kada ostane trag od kašike na dnu šerpe - to je znak da je dzem ukuvan i gotov! Po želji dodati vanilin C šećer.
Zatim dodati salicila ili C konzervansa.
Tegle dobro operite, a onda ih stavite u rernu i zagrejte ih.
U zagrejane tegle sipajte vreo džem i još malo u rerni zapecite dok ne uhvati koricu!
Šljive oprati, izvaditi koštice, zatim samleti u mašinu za mlevenje, takođe i kruškice.
Dodati šećer, sipajte preko šljiva i sve stavite na stari dobri šporet "Smederevac". Pustite neka se džem dobro ukuva, a vi nemojte biti lenji nego redovno mešajte da vam ne zagori.
Kada ostane trag od kašike na dnu šerpe - to je znak da je dzem ukuvan i gotov! Po želji dodati vanilin C šećer.
Zatim dodati salicila ili C konzervansa.
Tegle dobro operite, a onda ih stavite u rernu i zagrejte ih.
U zagrejane tegle sipajte vreo džem i još malo u rerni zapecite dok ne uhvati koricu!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.