burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Vanila krem štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g kora

Za prvi fil:

3 veća jaja

3 kašike šećera

1 šolja ulja

1/2 šolje C griza

1 šolja jogurta

1 kesica C praška za pecivo

Za drugi fil:

1 l mleka

9 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

Vanila krem štrudla

Koraci pripreme

Najpre skuvati C puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Umutiti belanca sa sećerom, dodati žumance, ulje, C griz, C prašak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na 4 dela, tako da dobijemo 4 štrudle.

Slagati kore - na prve tri staviti po 3, 4 kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao C puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.

Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vanila krem štrudla

Koraci pripreme

Najpre skuvati C puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Umutiti belanca sa sećerom, dodati žumance, ulje, C griz, C prašak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na 4 dela, tako da dobijemo 4 štrudle.

Slagati kore - na prve tri staviti po 3, 4 kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao C puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.

Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept