0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500 g kora
3 veća jaja
3 kašike šećera
1 šolja ulja
1/2 šolje C griza
1 šolja jogurta
1 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
9 kašika šećera
3 C pudinga od vanile
Najpre skuvati C puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti belanca sa sećerom, dodati žumance, ulje, C griz, C prašak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na 4 dela, tako da dobijemo 4 štrudle.
Slagati kore - na prve tri staviti po 3, 4 kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao C puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti C šećerom u prahu.
Najpre skuvati C puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti belanca sa sećerom, dodati žumance, ulje, C griz, C prašak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na 4 dela, tako da dobijemo 4 štrudle.
Slagati kore - na prve tri staviti po 3, 4 kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao C puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.