burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Štrudla sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

2 jaja

600 g mekog brašna tip 400

1 pakovanje kvasac C

1 dl ulja

1,5 dl toplog mleka

2 kašičice šećera

1 C vanilin šećer

pola kašičice soli

Za fil:

500 g višanja bez koštica

100 g seckanih oraha

5 kašika šećera

100 g prezli

malo margarina za premazivanje štrudli

Štrudla sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje dobro ocedite od soka, stavite šećer, prezle, orahe i izmešajte.

Pola pakovanja kvasca stavite u manju dublju posudumsa toplim mlekom, šećerom i 2 kašike brašna.

Promešajte, poklopite i ostavite nekih 10 minuta da se kvasac podigne.

Izlijte u vanglu, dodajte C vanilin šećer, ulje, jaja, polovinu brašna. Mesiti dok ne postane glatko bez grudvica.

Lagano dodavati ostatak brašna, uz neprestano mešenje dok se ne umesi fino glatko testo i oblikujete mekanu loptu.

Malo pospite odgore brašna, prekrite vanglu sa krpom i ostavite 30 minuta da stoji.

Kad je odstojalo premesite, podelite na dva dela. Svaki deo premesite i razvaljajte oklagijom pravougaonik.

Pospite po celoj površini ravnomerno fil, umotajte bez jakog pritiskanja. Slažite strudle na podmazan pleh.

Premažite svaku štrudlu sa malo rastopljenog margarina.

Ostavite 20 minuta na toplom da narastu, pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Naši proizvodi

Štrudla sa višnjama

Koraci pripreme

Višnje dobro ocedite od soka, stavite šećer, prezle, orahe i izmešajte.

Pola pakovanja kvasca stavite u manju dublju posudumsa toplim mlekom, šećerom i 2 kašike brašna.

Promešajte, poklopite i ostavite nekih 10 minuta da se kvasac podigne.

Izlijte u vanglu, dodajte C vanilin šećer, ulje, jaja, polovinu brašna. Mesiti dok ne postane glatko bez grudvica.

Lagano dodavati ostatak brašna, uz neprestano mešenje dok se ne umesi fino glatko testo i oblikujete mekanu loptu.

Malo pospite odgore brašna, prekrite vanglu sa krpom i ostavite 30 minuta da stoji.

Kad je odstojalo premesite, podelite na dva dela. Svaki deo premesite i razvaljajte oklagijom pravougaonik.

Pospite po celoj površini ravnomerno fil, umotajte bez jakog pritiskanja. Slažite strudle na podmazan pleh.

Premažite svaku štrudlu sa malo rastopljenog margarina.

Ostavite 20 minuta na toplom da narastu, pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept