burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Štrudla sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

16 komada tankih kora

3 C pudinga od vanile

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 l mleka

200 ml ulja

200 ml jogurta

3 jaja

100 g C griza

oko 600 g šećera

Štrudla sa pudingom

Koraci pripreme

U 1 l mleka skuvati 3 C pudinga od vanile sa 9 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, 200 ml ulja, 200 ml jogurta, 1 C prašak za pecivo i 100 g C griza.

Sa ovom smesom premazivati po 4 kore, na poslednju koru samo u jedan kraj staviti 1/4 ohlađenog pudinga i uviti u štrudlu.

Tako odraditi i sa preostalim korama, a zatim staviti u rernu da se peče oko 15 min. na 180 C.

Kada se ispeče preliti sa prethodno skuvanim šerbetom u koji ide 3 šolje šećera, 2 šolje vode i 1 C vanilin šećer.

Na vreo kolač ide vreo šerbet.

Naši proizvodi

Štrudla sa pudingom

Koraci pripreme

U 1 l mleka skuvati 3 C pudinga od vanile sa 9 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, 200 ml ulja, 200 ml jogurta, 1 C prašak za pecivo i 100 g C griza.

Sa ovom smesom premazivati po 4 kore, na poslednju koru samo u jedan kraj staviti 1/4 ohlađenog pudinga i uviti u štrudlu.

Tako odraditi i sa preostalim korama, a zatim staviti u rernu da se peče oko 15 min. na 180 C.

Kada se ispeče preliti sa prethodno skuvanim šerbetom u koji ide 3 šolje šećera, 2 šolje vode i 1 C vanilin šećer.

Na vreo kolač ide vreo šerbet.

Autor

Nikolina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept